Krótki opis
 

Regulamin.

  Dostawą będzie u Ciebie następnego dnia między 8:00, a 12:00.

Na terenie Wrocławia za darmo, do 10km od miasta dowóz 10 zł.

  Minimalna wartość zamówienia do realizacji to 100 złotych.

Zamówienia realizujemy od poniedziałku do soboty. W niedziele nie dowozimy.

CEBULA CZERWONA MŁODA

Krótki opis
 

Regulamin.

  Dostawą będzie u Ciebie następnego dnia między 8:00, a 12:00.

Na terenie Wrocławia za darmo, do 10km od miasta dowóz 10 zł.

  Minimalna wartość zamówienia do realizacji to 100 złotych.

Zamówienia realizujemy od poniedziałku do soboty. W niedziele nie dowozimy.

6,90 zł
Brutto
Ilość
Dostępny

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 6 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 6 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,30 zł .


Czerwona cebula to jedna z odmian cebuli zwyczajnej. Od innych odmian różni ją nie tylko kolor, ale i wyższe stężenie kwercetyny, która ma właściwości przeciwnowotworowe. Czerwoną barwę zawdzięcza innej aktywnej biologicznie substancji o nazwie antocyjanina.

Czerwona cebula - właściwości zdrowotne

Największe stężenie dobroczynnych składników, w tym bioflawonoidów, znajdziemy w odmianie czerwonej. Przeciwnowotworowe działanie czerwonej cebuli jest również dobrze udokumentowane naukowo. Uważa się, że obecne w warzywie związki potrafią zmniejszać ryzyko rozwoju m.in. raka prostaty, żołądka i jelita grubego.

Warto także pamiętać, że związki obecnie w cebuli, w tym flawonoidy, zwalczają bakterie, wirusy i grzyby, a zatem przeciwdziałają infekcjom, wspierając naturalną odporność organizmu. Są korzystne dla działania systemu immunologicznego, powodując, że ten jest mniej przeciążony. W czerwonej cebuli znajdziemy także allicynę, związek siarki, działający bakteriobójczo i grzybobójczo, co dodatkowo zwiększa działanie prewencyjne czerwonej cebuli. Związki siarki są zdolne do pobudzania naturalnych mechanizmów detoksykacyjnych organizmu. Zmniejszają także stany zapalne w organizmie. Czerwona cebula wspiera proces trawienia, dba o florę bakteryjną, jest rośliną wiatropędną. Ponadto obniża stężenie cholesterolu we krwi. Ma niski indeks glikemiczny.

Cebula czerwona znana i ceniona od wieków

Cebula ma swoje korzenie w Azji - była tam uprawiana już w zamierzchłej przeszłości. Zawsze była uznawana za roślinę leczniczą. Egipcjanie, Rzymianie, Grecy stosowali ją na wiele schorzeń, w tym na bóle głowy, wypadanie włosów, a nawet jako antidotum na ugryzienia węży. Współcześnie medycyna ludowa ceni cebulę jako środek przeciw kaszlowi, lek na katar i przeziębienie. Jest ona także środkiem moczopędnym i zwalczającym biegunki. Ponadto cebula używana bywa do zwalczania zakażeń bakteryjnych skóry, do okładów przy wrzodach lub innych trudno gojących się ranach.


0289

Specyficzne kody

Nowy produkt