Krótki opis
 

Regulamin.

  Dostawą będzie u Ciebie następnego dnia między 8:00, a 12:00.

Na terenie Wrocławia za darmo, do 10km od miasta dowóz 10 zł.

  Minimalna wartość zamówienia do realizacji to 100 złotych.

Zamówienia realizujemy od poniedziałku do soboty. W niedziele nie dowozimy.

BOCZNIAK LUZ kg

Krótki opis
 

Regulamin.

  Dostawą będzie u Ciebie następnego dnia między 8:00, a 12:00.

Na terenie Wrocławia za darmo, do 10km od miasta dowóz 10 zł.

  Minimalna wartość zamówienia do realizacji to 100 złotych.

Zamówienia realizujemy od poniedziałku do soboty. W niedziele nie dowozimy.

35,00 zł
Brutto
Ilość
Dostępny

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 35 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 35 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,75 zł .


BOCZNIAKI

Grillowane lub smażone - najprostszy przepis

SKŁADNIKI

  • 250 g boczniaków
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub rozgniecione w prasce
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Opcjonalnie, do podania: bagietka, rukola, miodowy winegret, orzeszki pinii, tarty parmezan

PRZYGOTOWANIE

  • Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki. Położyć średnio rozgrzanej patelni grillowej (lub zwykłej patelni) i podgrzewać na umiarkowanym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony, aż grzyby zmiękną i pokryją się ciemnymi paskami. W międzyczasie doprawić solą.
  • W miseczce wymieszać oliwę, posiekaną natką pietruszki i czosnek, dodać troszkę soli. Mieszanką smarować boczniaki i smażyć przez kilkanaście sekund z każdej strony. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
  • Obok na patelni możemy zrumienić plasterki bagietki.
  • Boczniaki można odłożyć na rukolę wymieszaną z winegretem, posypać zrumienionymi orzeszkami pinii, tartym parmezanem.
0282

Opis

Cennik
Grzyby

Specyficzne kody

Nowy produkt